26 лютого 2021

 Трудове виховання в початковій школі є однією з ланок неперервної технологічної освіти, що логічно продовжує дошкільну освіту, створює базу для успішного опанування учнями технологій основної школи та здобуття професійної освіти. Трудове навчання в початкових класах є першою сходинкою до вибору майбутньої професії.

У процесі вивчення предметів «Дизайн і технології» та «Трудове навчання» реалізуються наступні змістові лінії:
- ручні техніки обробки матеріалів,
- технічна творчість,
- декоративно-ужиткове мистецтво та самообслуговування.
На уроках з предметів «Дизайн і технології», «Трудове навчання» вчителі початкових класів Снігурівської ЗОШ І-ІІІ ступенів №1 Заставенко Т.О., Бикова О.В., Олійник О.Л., Романова Н.М., Луста Г.П., Старчева С.О., Дзюра К.М., Куцовська Н.С. формують в учнів уміння та навички з обробки матеріалів, розширюють загальний кругозір, виховують свідоме ставлення до праці. У молодшому шкільному віці трудова діяльність одночасно є і пізнавальною. Саме тому це сприяє мисленню і розумовому розвитку дитини.
Отримані здобувачами освіти знання, сформовані вміння та навички розвиваються на кожному уроці в школі, позаурочній діяльності, зокрема на заняттях в групі продовженого дня та вдома. Також учні початкових класів нашої школи є активними учасниками гуртків БТДЮ, які працюють в закладі освіти «Світ навколо нас», «Флористика» (кер. Вінійчук М.П.), «Моделювання іграшок-сувенірів» (кер. Телещук І.А.).
Л.Риженко, заступник директора з НВР








Немає коментарів:

Дописати коментар